info [ at ] lindsanat.com       +98 21 44 82 2878        +98 21 44 10 2506        +98 919 717 0794

مشاوره 24 ساعته رایگان 4729 301 919 98+         4294 2263 21 98+                   Tel: +98 21 2263 4295

راهنمایی برای انتخاب چیلر های با کارایی بالا و کم مصرف

راهنمایی برای انتخاب چیلر های با کارایی بالا و کم مصرف

خرید چیلر برای ساختمان ها از جمله مهمترین و حساس ترین تصمیمات به شمار می اید. در خرید چیلر نکات بسیاری وجود دارند که باید از آن ها مطلع باشید، در غیر این صورت علاوه بر تحمیل هزینه اولیه بسیار بالا، از لحاظ کارایی نیز، دستگاه مورد نظر خود را به درستی انتخاب نکرده اید. یکی از موضوعاتی که در این بخش بررسی می شود چیلر ها و انواع آن هاست. همچنین در این مطلب می خواهیم راهنمای خرید چیلر ها را به شما بگوییم.


دسته بندی چیلر ها


برای اینکه بدانیم بطور کل سیستم چیلر چیست و چگونه کار می‌ کند بهتر است اینگونه بگوییم که ساختمان های تجاری از سیستم های گرمایشی، تصفیه و تهویه مطبوع هوا استفاده می ‌کنند تا هوای محیط را سرد و از رطوبت دور نگه دارند.
گاهی انتخاب اشتباه چیلرغیرقابل جبران است و علاوه بر صرف هزینه مالی زیاد انتظار کارفرما را نیز از چیلر خریداری شده برآورده نمی ‌کند.
برای انتخاب و خرید چیلر مناسب جهت پروژه ‌های مسکونی، تجاری، فرهنگی، صنعتی و … دو دسته اطلاعات را می‌ بایست مورد بررسی و توجه قرار داد.
دسته اول اطلاعات، مشخصات، ویژگی ‌ها و مختصات پروژه است و دسته دوم مشخصات و ویژگی‌ های چیلر می ‌باشد که می‌ بایست با مشخصات پروژه هم‌ خوانی داشته باشند.


اقلیم


شرایط اقلیمی و محیطی تأثیر بسیار زیادی در انتخاب چیلر مناسب دارد، اقلیم‌ ها را به دو دسته تقسیم‌ بندی می‌ کنند.


بر اساس درجه حرارت


اقلیم‌ ها بر اساس درجه حرارت به سه دسته تقسیم ‌بندی می ‌شوند:
حاره‌ ای ( گرمسیری )
معتدل
سردسیر


بر اساس رطوبت نسبی


اقلیم ‌ها بر اساس رطوبت نسبی به سه دسته تقسیم می‌ شوند:
مرطوب ( شرجی )
معتدل
خشک

 

در حالتی که شرایط اقلیمی محل پروژه ترکیبی از هر دو دسته باشد هنگام انتخاب نوع چیلر می ‌بایست رطوبت نسبی محل نصب در اولویت قرار گیرد و سپس شرایط دمایی را در طراحی و انتخاب چیلر دخیل نمود.
اولین و اصلی ترین تقسیم بندی انواع چیلر بر مبنای سیکل کاری آنها است که بر این اساس چیلردها یا تراکمی هستند یا جذبی. بنابراین، تعریف سیکل کاری آنها را مرور می کنیم.


1-  چیلر جذبی


اگر در تامین برق پروژه مشکل دارید و یا ظرفیت‌ چیلر درخواستی شما بالاست، می‌ توانید از چیلر های جذبی استفاده کنید.
چیلر های جذبی بیشتر از طریق سوخت گاز طبیعی استفاده می‌ کنند و هزینه برق چندانی ندارند. البته در نظر داشته باشید هزینه‌ های جاری چیلر های جذبی و هزینه نصب و راه اندازی آن‌ ها بالا می باشد.
در هنگام خرید چیلر، به لحاظ قیمت چیلر های جذبی جزو چیلر های گران به حساب می‌ آیند.


2- چیلر تراکمی


چیلر های تراکمی به روش سیکل تبرید تراکمی ساخته می شوند. مهم ترین تفاوت این چیلر ها با چیلر های جذبی وجود کمپرسور در این دستگاهها می باشد.
همانطور که مید‌انید کمپرسور ها، اصلی ترین قطعه مصرف برق در یک دستگاه تراکمی هستند. بنابراین شما با خرید چیلر تراکمی باید هزینه برق پرداخت کنید نه هزینه گاز.
چیلرهای تراکمی دارای ظرفیت های بسیار متنوعی هستند که از مینی چیلر های ۲ تن تبرید شروع شده و تا ظرفیت های حدود ۵۰۰ تن تبرید به صورت یکپارچه وجود دارند.
نکته دیگر در خرید چیلر تراکمی که باید به آن توجه کرد، این است که می خواهید چیلر مرکزی به صورت یکپارچه داشته باشید یا هر واحد یک ساختمان را با مینی چیلر مستقل کنید.

 

مزایای چیلر های جذبی نسبت به چیلر های تراکمی :


مزایای چیلر های جذبی نسبت به چیلر های تراکمی :


صرفه جویی در مصرف برق
بهبود راندمان دیگ ها در تابستان
سازگار با محیط زیست
دارای منبع حرارتی بازیافتی
انجام سریع فرایند سرمایش و گرمایش
دارای صدا کم


ملاحظات اساسی در انتخاب چیلر


هنگام انتخاب چیلر برای ساختمان‌ ها، ملاحظه عواملی مثل اندازه و ظرفیت، نوع چیلر، کارایی انرژی و ملاحظات محیطی، اساسی است. درک این عوامل می‌ تواند به تضمین انتخابی هماهنگ با نیازهای خاص هر پروژه کمک کند.
اندازه و ظرفیت: انتخاب اندازه مناسب چیلر بسیار مهم است. یک چیلر بیش از حد بزرگ نه تنها هزینه ‌های اولیه بالاتری دارد، بلکه ممکن است کارایی انرژی آن کاهش یابد چرا که همیشه در حالت “روشن و خاموش” خواهد بود و نیز همچنین در نقطه مقابل، چیلری که کوچکتر از نیاز است ممکن است قادر به تأمین خنک ‌سازی کافی در روزهای گرم نباشد.
کارایی انرژی: کارایی انرژی یکی از مهم ‌ترین عوامل در انتخاب چیلر است. چیلر هایی با راندمان بالا می ‌توانند هزینه ‌های عملیاتی را کاهش دهند و به کاهش انتشار گازهای گلخانه ‌ای کمک کنند. میزان کارایی چیلر ها اغلب با استفاده از نسبت کارایی انرژی (EER) یا ضریب عملکرد (COP ) اندازه ‌گیری می‌ شود.
ملاحظات محیطی: انتخاب چیلر باید با در نظر گرفتن تأثیر آن بر محیط زیست انجام شود. استفاده از چیلر های سازگار با محیط زیست توصیه می‌ شود.
نوع چیلر: چیلر ها به طور عمده به دو دسته هوایی و آبی تقسیم می‌ شوند. چیلر های هوایی حرارت را به هوای اطراف منتقل می‌ کنند و معمولاً برای کاربری ‌های کوچکتر مناسب ‌ترند. چیلر های آبی، که حرارت را به آب منتقل می‌ کنند، برای ساختمان‌ های بزرگتر مناسب ‌ترند و معمولاً کارایی بیشتری دارند. چیلر های تراکمی نیز گزینه ‌ای هستند که می‌ توانند برای شرایط خاص مناسب باشند.
سازگاری با محدودیت ‌های فضایی: انتخاب چیلر باید با توجه به محدودیت‌ های فضایی و زیرساختی موجود در ساختمان انجام شود. برخی از چیلر ها فضای بیشتری نیاز دارند یا ممکن است نیازمند تمهیدات زیرساختی برای نصب باشند.


جمع بندی


با توجه دقیق به این عوامل، می‌ توان اطمینان کرد که چیلر انتخابی به بهترین شکل ممکن پاسخگوی نیازهای یک ساختمان است و به بهینه‌ سازی کلی عملکرد سیستم تهویه مطبوع کمک شایان می‌ کند. امیدواریم که این مطلب در مورد چیلر ها و انواع آن برای شما مفید و کارامد بوده باشد و از آن نهایت استفاده را برده باشید.

پیوند ها

ما را دنبال کنید

تماس با ما

  •  تهران ، خیابان شریعتی ،کوچه حبیب الله شواری،پلاک 24 ،طبقه اول،واحد دوم
  • 22878 448 21 98+ 
  • 2506 10 44 21 98+
  • 0794 717 919 98+
  • 4729 301 919 98+ 
  •  2355 4385 21 98+
  • info [ at ] lindsanat.com 

موسسه خیریه

موسسه خیریه

برو به بالا
No Internet Connection