سوالات متداول
سوالات متدوال در خصوص محصولات مختلف:
در صورتی که پرسش و یا پاسخ مورد نظر شما در این بخش یافت نشد،لطفاً در قسمت درج نظرات در صفحه مربوط به محصول مورد نظر پرسش خود را درج کنید تا در اسرع وقت به آن پاسخ داده شود.
داکت اسپلیت ها یا اسپلیت کانالی در واقع همان اسپلیت یا کولر گازی است که ما میشناسیم.با این تفاوت که بجای پنل دیواری از یک پنل سقفی یا اصطلاحاً یونیت داخلی آن سقفی است.یعنی پنل داخلی آن از نوعی است که بجای نصب بر روی دیوار زیر سقف نصب شده و هوای مطبوعی که تولید می شود(سرد و یا گرم) از طریق کانال (گالوانیزه،پی پال،فلکسیبل) به اتاقها و یا نقاطی که مورد نظر است منتقل می شود به همین دلید به آنها اسپلیت کانالی می گویند.این دستگاه ها در دو نوع سرمایشی ، سرمایشی و گرمایشی تولید میگردد.
داکت اسپلیت ها با دو نوع کمپرسور تولید می شوند.کمپرسور های دو ثابت که در بازار به داکت اسپلیت معمولی معروف هستند و نوع دوم داکت اسپلیت اینورتر که با نام داکت اسپلیت کم مصرف شناخته می شوند.
همانطور که در ابتداگفته شد داکت اسپلیت همان کولر گازی است با تفاوتی که توضیح داده شد.از یک کندانسور و یک یونیت داخلی که به نوعی هواساز نیز هست تشکیل شده است.کندانسور و کمپرسور دستگاه در بیرون از ساختمان و یونیت داخلی در داخل ساختمان نصب می شود و انتقال گاز مبرد از کندانسور به یونیت داخلی از طریق لوله های مسی بصورت رفت و برگشت انجام می شود.
در سیستم های سرد و گرم ،گرمایش از طریق هیت پمپ دستگاه تامین می شود،اما در بسیاری از موارد که از کویل آبگرم بجای هیت پمپ دستگاه استفاده می شود.زیرا در تمامی ساختمان های مسکونی و اداری مولد های گرمایشی برای تولید آبگرم وجود دارد،خواه پکیج باشد خواه متورخانه و دیگ آبگرم.بنابراین با توجه به ارزان بودن قیمت گاز نسبت به برق و چگالی آب در حالت گرمایشی از کویل آبگرم برای گرم کردن در زمستان استفاده می شود.به این شکل که یک کویل آبگرم متناسب با ظرفیت دستگاه بر روی یونیت داخلی نصب میشود و کویل آبگرم از طریق لوله کشی آب به مبدل گرماشی متصل می شود.با گردش آبگرم در کویل و ایجاد هوا در یونیت داخلی و رد شدن هوای تولید شده از پره های کویل هوا گرم شده و از طریق کانالی که برای سرمایش استفاده میشده به اتاقها و فضاهای مورد نظر منتقل می شود.در این حالت کمپرسور و کندانسور خاموش بوده و به نوعی با کمترین میزان مصرف انرژی هوای گرمی یکنواخت و مطبوع را برای ساختمان می توان تامین کرد.
چه کولری بخرم یا از کدام مدل یا مارک خرید کنم این سوالی است که اغلب خریداران کولر دارند. قبل از انتخاب مارک کولر می بایست ظرفیت کولر گازی و نیز میزان سرمایه گذاری در حین خرید مشخص گردد. بهتر است بدانیم ظرفیت کولر گازی بر حسب BTU/hr (بی تی یو در ساعت) می باشد. در حالت محاسبات سر انگشتی برای هر متر مربع فضایی که می خواهیم در آنجا کولر گازی نصب کنیم ۳۵۰ تا ۵۰۰ بی تی یو در ساعت بار برودتی نیاز داریم. در واقع برای یک سالن ۵۰ متری ۱۷۵۰۰ تا ۲۵۰۰۰ بی تی یو در ساعت بار برودتی نیاز داریم که بسته به شرایط آب و هوایی، مدل ۱۸۰۰۰ یا ۲۴۰۰۰ می تواند برای این فضا کافی باشد. کولر های گازی دارای دو سطح مصرف انرژی می باشند. گروه اول که به اسپلیت های معمولی مشهورند دارای برچسب انرژی C و D خواهند بود. این کولر ها در شرایط تعرفه مصرف برق در سال ۹۳ در ۲ ماه متوالی کارکرد مداوم، هزینه مصرفی در حدود ۱۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان خواهند داشت. اما سری جدید کولر های گازی کم مصرف که به کولرهای اینورتر دار مشهورند مصرفی در حدود ۵۰ تا ۱۵۰ هزار تومان خواهند داشت. برچسب انرژی در این کولرها A بوده و علایمی همچون ++A و یا +++A کاملا قراردادی بوده و جنبه علمی و آزمایشگاهی ندارد. در واقع در کاتالوگ کولرهای گازی فاکتوری به نام EER وجود دارد که هرچه مقدار آن بیشتر بوده مصرف آن کولر کمتر خواهد بود! حال ممکن است مصرف کولری که ۳ پلاس دارد بیش از کولر ۱ پلاس در برند دیگر باشد. کولرهای کم مصرف قیمتی به مراتب بالاتر نسبت به کولرهای معمولی دارند و اگر ظرفیت سنجی آنها به درستی صورت نگیرد کاهش مصرف انرژی ملموس نخواهد بود. موضوع دیگر دو فصله بودن کولر گازی می باشد. کولر های گازی سرد و گرم معمولی فقط تا دمای صفر در محیط بیرون قابلیت تامین گرمایش در محیط داخل را دارند اما کولرهای اینورتر دار کم مصرف که با گاز R410A کار میکنند این قابلیت را دارند که تا ۱۵- درجه زیر صفر، گرمایش کامل را تامین نمایند.
اینورتر چیست؟
کـمپرسور کولـر گـازی از نظر نوع سـیستمِ کارکرد می تواند دور ثابت و یا دور متغیر (اینورتر) باشد. در کولرهای گازی با کمپرسورهای دور ثابت تنظیم دما بوسیله خاموش و روشن شدن کمپرسور انجام می گردد که باعث وارد شدن شوک به سیستم برق می شود.
در کولرهای گازیِ اینورتر بوسیله تغییر دورِ کمپرسور، از خاموش و روشن شدنِ مکرر جلوگیری شده که این فرایند باعث صرفه جویی در مصرف برق می گردد.
چیلر اسکرال چیست؟ چیلر هوایی مدولار؟
در بین انواع کمپرسور های موجود در دنیا ،کمپرسور اسکرال بسیار مورد توجه کاربران قرار دارد که دلایل آن را در ذیل میخوانیم.
کمپرسورهای اسکرال از دو بازوری حلزونی شکل تشکیل شده که یکی ثابت و دیگری متحرک است.با حرکت قسمت حلزون متحرک ، گاز در بین دو حلزون فشرده و متراکم میگردد و همین امر موجب ایجاد فشار لازم برای خروجی می شود. کمپرسور های اسکرال دارای مزیت ها و محاسن بسیاری است که خیلی زود توانست جای کمپرسور های رفت و برگشتی را بگیرد که به برخی از محاسن آن اشاره می کنیم.
- نگهداری آسان و طول عمر بالا:
کمپرسورهای اسکرال علاوه بر نگهداری ساده ، پایین ترین نرخ خرابی را در بین دیگر کمپرسورهای موجد داراست.
الف:از تعداد قطعات متحرک و مکانیکی کمتری نسبت به سایر کمپرسورها در آن استفاده شده.
ب:کمپرسورهای اسکرال با روش خاص متراکم کردن گاز عملا بدون بار راه اندازی می شوند که گشتاور استارت پایین را به ارمغان می آورد
ت:یکی از علت های خرابی کمپرسور ها بازگشت مایع به کمپرسور است، اما در کمپرسورهای اسکرال از برگشت مایع به کمپرسور مقاومت و جلوگیری می شود.چگونه؟با عدم وجود valve plate و همچنین متراکم کردن گاز به محض ورود.
ث:بهره مندی از سیستم های حفاظتی الکترونیکی داخلی برای موتور
ج: سیستم حفاظتی داخلی جهت کنترل دمای بیش از حد ورودی
- COP بالاتر از 3
COP کمپرسورهای اسکرال نسبت به سایر کمپرسور ها بصورت قابل توجهی بیشتر است، که در مقایسه با کمپرسورهای رفت و برگشتی تا 20% بالاتر است ، که موجب کاهش مصرف انرژی (برق) و نیاز به کندانسور کوچکتر در مقایسه با تناژ برابر در کمپرسورهای رفت و برگشتی می شود.
- بدون صدا و لرزش و کارکردی آرام:
60db صدای کمتر در مقایسه با کمپرسورهای رفت و برگشتی.کمپرسورهای اسکرال کم صداترین کمپرسور در بین انواع کمپرسور است.بدلیل ماهیت چرخشی و حلزرونی در مقایسه با کمپرسور های رفت و برگشتی بدون لرزش و تکان های اضافی است که خود این موضوع به تنهایی به اهمیت استفاده از کمپرسورهای اسکرال می افزاید.
- چیلر هوایی مدولار اسکرال (Modular Air-Cooled Chiller)
در چیلر های مدولار عملکرد دستگاه به صورت پلکانی است به این معنی که در صورت تقاضا برای مصرف کم باشد ، دستگاه با تمام ظرفیت به زیر بار نرفته و به صورت پلکانی با افزایش تقاضا و مصرف تمام ظرفیت کمپرسور به زیر بار خواهد رفت.مهمترین دستاورد اینگونه کارکرد دستگاه کاهش مصرف انرژی (برق) است.
در چیلر های هوای مدولار اسکرال همانطور که از نامش پیداست نیازی به برج خنک کن نیست و کندانسور هوایی جایگزین برج خنک کننده گشته که همین امر در مناطقی که رطوبت بسیار بالاست و برج های خنک کننده جوابگو نیستند بسیار حائز اهمیت است.
پرده هوا همانطور که از اسمش پیداست یک پرده نامرئی اما قابل لمس است که از طریق پرتاب باد به صورت عمودی و یا افقی ایجاد میشود.در واقع پرده هوا نامیست که برای دستگاهی که باد را تولید و پرتاب میکند انتخاب شده.دستگاه های پرده هوا با پرتاب باد قدرتمند مانع ورود حشرات و گرد و غبار شده و همینطور مانع تبادل انرژی میشود.در واقع کارکرد پرده های هوا به این شکل است (معمولا) در بالای درب های ورودی نصب میشوند و توسط الکتروموتورهایی که در درون دستگاه تعبیه شده بادی قدرتمند بصورت خطی (مانند یک پرده آویزان از پنجره) تولید و به سمت کف پرتاب میکند.این باد از طریق یک تیغه زیر دستگاه به دو قسمت جدا میشود و یک قیمت مسیر پرتاب باد را به سمت بیرون و قسمت دیگر مسیر پرتاب باد را به سمت داخل هدایت میکند.با این روش در صورتی که درب باز شود قسمتی که به سمت بیرون باد را هدایت میکند مانع ورودی حشرات و گرد و غبار میشود و این شکل که پس از برخورد حشرات و گرد و غبار با این پرده نامرئی آنها مجدداً به بیرون پرتاب میشوند،همینطور گرما و یا سرما نیز نمیتواند از این پرده عبور کند،در خصوص مسیر پرتاب باد به داخل هم به همین شکل عمل می شود.پرده هوای هوا میبایست در ارتفاع مشخصی نصب شوند که این ارتفاع ،در مدل ها و انواع پرده های هوا با کارایی متفاوت ،متغیر خواهد بود.پرده های هوا اندازه های مختلفی دارند که معمولا از 80 سانتی متر الی 2 متر بصورت معمول تولید میشوند.
پرده هوای هوا انواع مختلف و طرح ها و رنگ های مختلفی دارند
پرده هوای ساده :این نوع پرده هوا ظاهری ساده دارد و میتواند در رنگ های مختلف تولید شود.مناسب فروشگا ها ،ادارات،اماکن تجاری است.البته در همین نوع ساده با بدنه استیل هم تولید میشود برای مکانهایی باید استریلیزه و پاکیزه باشند ، مانند اتاق عمل،انبار مواد غذایی و یا خطوط تولید مواد غذایی و بهداشتی،سردخانه ها و ....
پرده هوای صنعتی:این نوع پرده هوای هوا عریضتر و قدرتمند تر هستند و میتوانند در ارتفاع بالاتری نصب شوند.این نوع پرده هوا با برق سه فاز کار میکند.این نوع پرده های هوا میتوانند باد گرم نیز تولید کنند که این کارایی با اضافه کردن کویل آبگرم و یا یک کویل برقی امکان پذیر است (برای موارد خاص)
پرده هوای اداری و تجاری با باد گرم: این نوع پرده هوا از خانواده همان پرده هوای معمولی است با این تفاوت که امکان اضافه کردن کویل آبگرم و یا المت برقی و یا کویل برقی در آن فراهم شده
پرده هوا با باد گرم گاسوز:این نوع پرده هوا گرمای خود را مستقیماً با سوزاندن گاز تامین میکند که باعث میشود کمترین اتلاف دما و انرژی را داشته باشد.
پرده هوای افقی:این نوع پرده هوا به پرده هوای ایستاده نیز معروف است،برای مکانهایی که امکان نصب دستگاه بالای درب ورود و خروج ممکن نیست.(بدلیل کم بودن ارتفاع و یا عدم امکان نصب بدلیل نبود زیرساخت مناسب)
پرده هوای دکوراتیو:این نوع نیز از نظر کارکرد میتواند اداری و تجاری ،یا صنعتی با باد گرم باشد.تنها نفاوت آنها ظاهر آنهاست که امکان اضافه کردن طرح دلخواه مناسب با دکور و نمای داخل مکان نصب را فراهم میکند.میتوان تابلو،متون زیبا،و یا حتی یک لوگو و یا رنگ مورد دلخواه را روی آن نصب کرد(سفارشی)