info [ at ] lindsanat.com       +98 21 44 82 2878        +98 21 44 10 2506        +98 919 717 0794

مشاوره 24 ساعته رایگان 4729 301 919 98+         4294 2263 21 98+                   Tel: +98 21 2263 4295

معرفی بهترین نوع فن کویل

معرفی بهترین نوع فن کویل

فن کویل ها، از جمله بهترین و برترین سیستم های تهویه مطبوع می باشند که وظیفه ی سرمایش و گرمایش محیط را برعهده دارند. در بازار ایران برندهای متفاوتی اعم از داخلی و خارجی وجود دارد که در زمینه ی طراحی و تولید انواع فن کویل ها فعالیت می کنند و سالانه میلیون ها دستگاه روانه بازار می کنند. اگر شما قصد خرید فن کویل را داشته باشید از طرف فروشندگان با مدل های متفاوتی روبرو خواهید شد. ما در این مقاله انواع فن کویل را به شما معرفی می کنیم.

فن کویل چیست؟


فن کویل ها از جمله سیستم های تهویه مطبوع می باشند که وظیفه ی تامین سرمایش و گرمایش در ساختمان ها، مراکز اداری،تجاری و مسکونی را برعهده دارند. در فن کویل، هر کویل به دو لوله متصل است که یکی به چیلر متصل است که در تابستان وظیفه ی خنک کردن محیط را به عهده دارد و دیگری به بویلر متصل است که در زمستان وظیفه ی گرم کردن محیط را برعهده دارند. البته در بعضی از مدل های فن کویل از یک هیتر الکتریکی استفاده می کند که برای گرم کردن محیط به استفاده از آبگرم نیازی نداشته باشد. فن کویل ها به دلیل نصب آسان و مانداگاری بالا از مقرون به صرفه ترین نوع سیستم های تهویه مطبوع می باشند.

انواع فن کویل


- فن کویل سقفی زمینی
- فن کویل دیواری
- فن کویل سقفی
- فن کویل زمینی
- فن کویل کاستی
فن کویل ها از نظر سرمایش و گرمایش به دو حالت دو لوله و چهارلوله نیز تقسیم بندی می شوند. فن کویل های دو لوله تنها از یک کویل در طراحی آن استفاده شده است. یک لوله در جهت رفت آب و یک لوله در جهت برگشت آب می باشد و تنها قادر به انجام یکی از فرآیندهای سرد و یا گرم کردن محیط می باشد. اما در فن کویل های چهارلوله، یک کویل برای سرد کردن و یک کویل برای گرم کردن می باشد و به هرکدام از کویل ها دو لوله برای رفت و برگت آب متصل شده است.

نحوه کارکرد فن کویل


همانطور که قبلا نیز گفته شد فن کویل ها با استفاده از آب گرم و سرد وظیفه ی گرمایش و سرمایش ساختمان را برعهده دارد. بدنه ی فن کویل ها معمولا از دو دریچه برای ورود و خرج هئا استفاده می کنند. دریچه ورودی دارای فیلتر می باشد. در بدنه دستگاه لوله های مسی و یا آلومینیومی تعبیه شده است که از این لوله ها آب های گرم و سرد عبور می کند. این لوله ها به مبدل های حرارتی یا کویل ها نصب می شود و تبادل حرارتی بین هوایی که کویل با آن در تماس است و آبی که در آن جریان دارد انجام می شود. یک یا چند فن با کشیدن هوای داخل ساختمان به درون بدنه فن کویل و عبور آن از لا به لای فین های کویل، سرعت تبادل حرارتی را بالا می برند و هوای گرم تر یا سردتر شده را به درون اتاق پرتاب می کنند و سبب خنک کردن یا گرم کردن محیط می شوند.
در بسیاری از فن کویل های امروزی ترموستاتی وجود دارد که با تنظیم سرعت فن ها یا با تنظیم میزان ورود آب گرم یا سرد به کویل، دمای اتاق را روی میزان ثابتی که شما تعیین می کنید، حفظ می کند.

آشنایی با انواع فن کویل


بعد از آشنایی با نحوه کارکرد فن کویل ها، در این بخش به معرفی انواع فن کویل ها می پردازیم:

فن کویل زمینی


فن کویل های زمینی پرطرفدارترین نوع فن کویل می باشد که اغلب در ادارات، هتل ها و آپارتمان ها مورد استفاده قرار می گیرد. به دلیل صدای کمی که تولید می کند و در صورت خرابی به سادگی قابل تعمیر می باشد افراد زیادی اقدام به خرید این نوع از فن کویل ها می کنند. ظرفیت این فن کویل ها بین 150 تا 1000فوت مکعب در دقیقه می باشد و نصب بسیار آسانی دارد.

فن کویل دیواری


بسیاری از افراد فن کویل های دیواری را با کولرهای اسپلیت اشتباه می گیرند زیرا این دو بسیار شبیه به هم هستند. این نوع از فن کویل ها نسبت به مدل های دیگر ضعیف تر می باشد و قدرت سرمایش و گرمایش کمتری دارد. در ظرفیت های 300 تا600 فوت مکعب در دقیقه تولید می شود و از دور قابل تنظیم می باشد. نصب و راه اندازی این نوع از فن کویل ها بسیار ساده است و تنها مشکل آن نیاز به لوله های آب گرم و سرد می باشد.

فن کویل کاستی


فن کویل های کاستی مانند فن کویل های سقفی توکار در زیر سقف های کاذب نصب می شودو فقط دریچه ی هوای آن دیده می شود. فن کویل های کاستی در سه نوع یک طرفه، دو طرفه و چهار طرفه تولید می شود. این نوع از فن کویل ها نیز نیاز به لوله های آب گرم و سرد دارند. همه این فن‌ها با ظرفیت 300 تا 1500 فوت مکعب در دقیقه کار می‌کنند که قدرت نسبتا بالایی است. این فن کویل‌ها در بیمارستان‌ها، اداره‌ها و آپارتمان‌ها استفاده می‌شوند که می‌توانند جایگزین مناسبی نیز برای فن کویل‌های توکار سقفی باشند. نصب و راه‌اندازی این نوع فن زیاد آسان نیست و بهتر است که یک متخصص این کار را انجام دهد.

فن کویل کانالی


فن کویل های کانالی به هواسازها شباهت زیادی دارند و در سه مدل فن کویل روکار سقفی، توکار سقفی، روکار ایستاده دیواری تولید می شود. فن کویل های کانالی توکار به دلیل صدای کمی که دارند نسبت به مدل های دیگر پرمصرف تر هستند و کاربرد بیشتری دارند. اما از مدل های دیگر به دلیل صدای زیاد آن در راهرو ساختمان ها از آن استفاده می شود. نکته ی مهمی که در مورد فن کویل های کانالی وجود دارد این است که در صورت نبود آب نیز به کار خود ادامه می دهند. ظرفیت این فن کویل ها از 800 تا 2200 فوت مکعب در دقیقه می باشد.

فن کویل سقفی توکار


فن کویل های سقفی توکار در دو نوع کابین دار و بدون کابین به بازار عرضه می شوند. بر روی همهی سقف ها قابل نصب می باشد اما بیشترین مصرف آن بررروی سقف های کاذب می باشد. ظرفیت آن از 200 تا 1200 فوت مکعب در دقیقه می باشد. برخی از مدل های فن کویل های سقفی توکار قابلیت دریافت آب از دولوله را ندارند و تنها ز یک لوله می توانند آب دریافت کنند. به این نکته در زمان خرید توجه داشته باشید که جهت لوله ها در سمتچپ می باشد یا راست. که در زمان نصب به مشکل برخورد نکنید.

فن کویل سقفی روکار


فن کویل های سقفی توکار مشابه فن کویل های سقفی می باشند با این تفاوت که در خارج از سقف نصب می شوند و در ظرفیت های 200 تا 1400 فوت مکعب در دقیقه تولید می شود. اغلب صدای بسیار کمی دارند و برای گردش هوای فضاهای داخلی استفاده می شوند.

فن کویل هایژنیک


فن کویل هایژنیک در دو نوع دیواری و سقفی تولید می شود و اغلب در بیمارستان ها مورد استفاده قرار می گیرد و به فن کویل بهداشتی نیز معروف است. ظرفیت این فن کویل ها از 200 تا1200 فوت مکعب در دقیقه می باشد و مانند دیگر فن کویل ها از چیلر و بویلر برای سرمایش و گرمایش محیط استفاده می کند.

نکات مهم در انتخاب فن کویل


انتخاب فن کویل بستگی به نیاز،سایز و ابعادی که برای فن کویل در نظر دارید، هزینه آن و نوع زمینی و سقفی یا کانالی بودن آن دارد. به همین دلیل نمی توان یک نوع واحد از آن را به عنوان بهترین معرفی کرد زیرا شرایط و نیاز ها متفاوت است

مزایای انواع فن کویل


- هزینه کمتر
- کنترل ساده تر
- هزینه ی تعمیر و نگهداری بسیار کمی دارد
- اشغال فضای کمتر
- فن کویل‌ها تنوع زیادی دارند و می‌توان آن‌ها را متناسب با هر محیط انتخاب کرد
- عدم نیاز به کانال کشی
- تنظیم دمای محیط به میزان دلخواه
- تولید صدای کمتر نسبت به بقیه وسایل های سرمایشی و گرمایشی

معایب انواع فن کویل


فن کویل های کانالی به دلیل ارتباط کانال با هوای آزاد، آلودگی های خارج از محیط به داخل ساختمان وارد می شود. این آلودگی ها به دلیل بی کیفیتی فیلتر یا دستگاه تهویه صورت می گیرد. در این شرایط یک دستگاه تهویه جداگانه باید تهیه کرد که ایجاد هزینه مازاد می کند.

پیوند ها

ما را دنبال کنید

تماس با ما

  •  تهران ، خیابان شریعتی ،کوچه حبیب الله شواری،پلاک 24 ،طبقه اول،واحد دوم
  • 22878 448 21 98+ 
  • 2506 10 44 21 98+
  • 0794 717 919 98+
  • 4729 301 919 98+ 
  •  2355 4385 21 98+
  • info [ at ] lindsanat.com 

موسسه خیریه

موسسه خیریه

برو به بالا
No Internet Connection